Köpa labrador

Att köpa en labrador

När du har bestämt dig för att det är en labrador du vill ha, så kommer en hel rad av frågeställningar som du måste tänka igenom.

Har jag verkligen tid med en hund? Och har jag råd med allt - mat, vaccinationer, kurser och försäkring? Är det en valp jag vill ha? Eller kanske en vuxen hund? Vill jag ha en tik eller hane? Är färgen viktig? Är jag intresserad av att ställa ut min labrador? Eller är målsättningen jakt och jaktprov? Kanske enbart en kompis att motionera tillsammans med?

Oavsett vilken målsättning du har med ditt kommande hundinnehav, så kommer din hund att bli en högt älskad familjemedlem och förhoppningsvis få leva ett långt och innehållsrikt liv tillsammans med dig och din familj.

Nu gäller det bara att hitta drömhunden... och kanske du lyckas med det här på Labradorklubbens hemsida, där valpkullar runt om i landet finns anmälda - ibland många, ibland få.

I rullgardinsmenyn hittar du sidan med aktuella valpkullar, en lista som justeras nästan dagligen då någon kull är såld, någon har tillkommit eller då en parning ägt rum och en kommande kull aviseras.

Omplaceringar är sidan där ibland enstaka hundar söker ett nytt hem, det kan vara både valpar, unghundar och vuxna.

Uppfödarsidan visar de flesta av våra uppfödare runt om i landet och här kan du då ta reda på om de väntar någon kull i framtiden som du kan vara intresserad av. De uppfödare som betalar för en länk, visar upp sin egen hemsida där kontaktadressen finns.

Många uppfödare bjuder sina valpköpare på medlemskap i Labradorklubben under det första året, då det anses som viktigt att de nya hundägarna kommer in i klubbens gemenskap och kan genomgå valpkurser och annat trevligt.

 

 

Broschyr om rasen och klubben, klicka här >>

RAS-dokumentet klicka här >>