1979   Klubbemblemets historiaI tidningen Labradoren, nr 2/79, bifogades klubbens nyframtagna logotyp. Alla medlemmar erhöll alltså klubbmärket (i form av klisterdekal) och det var fastsatt på sidan tre och bara att plocka loss. Önskade man fler exemplar så kunde dessa köpas för 10 kronor styck och det tillkom två kronor i porto. Det är detta klubbemblem du ser överst till höger här.

Historien bakom klubbemblemet
Sven-Eric Delér var medlem av engelska Midlands Counties L.R. Club som hade två olika klubbmärken. Ett med en svart labbe och ett med en gul. Han fick en idé att göra ett svenskt märke med båda dessa varianter - en gul labbe bakom en svart. Färgen runt om var röd.

Lasse Lillnor fick dekalerna och gjorde originalet utefter de direktiv som styrelsen gav honom. Då Skåneklubben nu blivit rikstäckande, lades en blå färg till.

Det framgår inte när loggan överst fick dagens utseende men man kan tänka sig att detta gjordes utan större ingrepp i årsmöten eller genom annan typ av medlemspåverkan. Säkerligen fixades den bara till vid någon nyupptryckning.

Originalloggan a la 1979

Logga anno 2006
Samma utseende med undantag från att den breda yttre blå ramen tagits bort och att samtliga färger blivit ljusare. 


Sidan är skapad för att ses i en skärmupplösning på minst 1024 x 768
samt med Internet Explorer.

Produktion 2006-2007
Marita Björling och
Webbans Illustrationer

Copyright Labrador Retrieverklubben